Hoppets Stjärnas arbete startade i Colombia efter ett vulkanutbrott 1985. Utbrottet orsakade ett lerskred och tusentals människor drabbades. Hoppets Stjärnas gjorde en katastrofinsats som ledde till ett långvarigt samarbete med organisationen CIREC som jag skrivit om tidigare. CIREC arbetar med rehabilitering för människor som förlorat armar och ben på ett eller annat sätt.

Många av de som CIREC hjälper har skadats at landminor eller andra typer av sprängladdningar. Colombia är ett av de länder med flest landmineoffer i världen. Colombia har också fem miljoner internflyktingar som drivits iväg från sina hem och gårdar i den 52-åriga konflikten. 220 000 människor har dött i kriget.

Det är glädjande att höra om vapenvilan som undertecknades i torsdags i Havanna, Kuba, mellan Colombias president och gerillagruppen FARC. Detta är ett steg närmare att nå en slutlig fredsuppgörelse efter alla krigsår. Nästan fyra års förhandlingar närmar sig en verklig fred efter 52 år av väpnad konflikt i landet.

Hoppas att alla inblandade människor kommer att fatta rätt beslut för att avsluta denna konflikt en gång för alla. Hoppas tiden leker alla sår, att människor som drabbats får upprättelse och att det hårt drabbade folket aldrig behöver uppleva nått liknanade. Det kommer ta tid, men må de lyckas!

Samtidigt är det glädjande att Hoppets Stjärna intensifierar sitt arbete i landet igen.

col 1

col 2

col 3

col 4

col 5

col 6

col 7

col 8

Dela med dina vänner: