För någon vecka sedan var det inbrott på Hoppets yrkesskola i norra Argentina. Riktigt trist. Jag har besökt arbetet i Chaco-provinsen fyra gånger och vet vad arbetet med minoritetsgruppen Toba betyder för de som får hjälp. De kurser som anordnas är viktiga. Dessa ger hopp och möjligheter till en bättre framtid. Och nu, en eller förmodligen flera personer bryter sig in på yrkesskolan och stjäl i stort sätt all utrustning som behövs för att bedriva verksamheten. Mycket ledsamt.

Det är extra jobbigt för familjen Johansson och de anställda som de senaste 40 åren har kämpat outtröttligt för att lyfta upp tiotusentals från Toba-folket ur misär, fattigdom och utsatthet på olika sätt.

Men detta inbrott visar väl hur desperata många är i den norra delen av landet. 50% av befolkningen lever i fattigdom i Chaco, som är en av de fattigaste delarna i Argentina. Bland Toba-folket är et över 80%. Desperata människor gör desperata saker.

Jag hoppas yrkesskolan kommer på fötter snart igen. Jag tänker på alla som jag träffat som fått stor nytta av de olika kurserna. Här kommer bilder på några av de jag träffat tidigare. Jag besöker vårt arbete i Argentina nästa vecka.

Klicka här för att läsa mer om inbrottet och hur du kan hjälpa till.

José har lärt sig matlagning och att baka på Hoppets kurser. Nu bakar han hemma och säljer i området där han bor.

Systrar Peloso tog häst och vagn till kursen. Nu använder de ekipaget för att åka runt i sin hemby och sälja olika typer av snacks.

 

Dela med dina vänner: