Denna månad är det tjugo år sedan jag blev engagerad i Hoppets Stjärna. Det var under en kompismiddag jag blev introducerad till organisationen och då framför allt arbetet i Filippinerna. En tjejkompis hade precis varit där och hälsat på sitt fadderbarn. Hon berättade om situationen i landet, sitt fadderbarn och det fantastiska arbetet som Hoppets Stjärna gör i slummen i Taytay och andra områden i landet.

Efter denna introduktion så gjorde jag research om Filippinerna (som jag visste väldigt lite om då) och kollade vad Hoppets Stjärna gjorde, var de jobbade och mera. Sen ringde jag Kärrsjö och blev fadder för en liten tjej i Filippinerna. Hon är idag vuxen och har startat sin egna familj.

Efter några år som fadder ville jag göra mer. Via det företag jag arbetade för då, via familj och vänner började jag göra olika saker för att hjälpa fattiga och utsatta barn i olika delar i världen som ingick i Hoppets Stjärnas arbetsområden.

Ett exempel: via jobbet inom serviceindustrin samlade vi in leksaker under temat ”Toys for Christmas” till julen 1998. Sen följde jag med en hjälpsändning med kläder, mat och leksakerna till fattiga byar sydöstra Rumänien och delade ut dessa. Allt var otroligt behövligt och uppskattat.

Mycket har följt efter det. Jag har även dokumenterat ett antal hjälpinsatser efter katastrofer, bland annat i Filippinerna, Kina och Nordkorea.

Från 2000 och framåt har jag till och från fotat, filmat, skrivit för Hoppets Stjärna, och jag har besökt ett dussintal länder och följt det hårda arbetet som görs på plats. Det har varit otroligt givande och lärorikt med de olika uppdragen.

Jag har sett och upplevt misär, sorg och bedrövelse på nära håll. Jag har gråtit öppet och inombords när man hört om utsattas situationer. Det har varit jobbigt.

Dock har jag även fått uppleva glädje, utveckling, förbättringar, och framför allt hopp om en bättre framtid. Jag har sett fattiga barn med små möjligheter växa upp till vuxna ansvarstagande medborgare.

Jag kommer med lite fler texter på detta ämne. Jag kommer även lägga upp bilder på Hoppets Stjärnas Instagram på temat hopp.
https://www.instagram.com/starofhope_se/

20 1

20 2

20 3

Dela med dina vänner: