Så där. Nu är jag tillbaka i Rumänien för första gången på 20 år. Det ska bliu spännande att de det fina arbetet som gör här och hela tiden utvecklas. Följ med på den resan.

Förra gången jag var i Rumänien var i december 1997. Då för att dela ut julpaket långt ut på landsbygden. Jag hade varit delaktig i en stor insamling av leksaker på mitt dåvarande arbete. Insamlingen kallades “Toys for Christmas” och vi fick in en hel del. Leksakerna skickades med Hoppets stora sändning av julpaket, kläder och annat. Jag flög ner, och möte upp lastbilen med Hoppets personal i den lilla byn jag tyvärr glömt bort namnet på. Men den låg väldigt nära Bulgarien minns jag.

Lastbilen kom fram mitt i natten, och vi kämpade för att lasta av den så snabbt som möjligt så vi kunde distribuera förnödenheter och leksakerna direkt på morgonen. Det tog tre dar att åka runt till alla hemmen och leverera sakerna med häst och kärra. Det var kul och intressant, men framför allt lärorikt och en riktig ögonöppnare för den utbredda fattigdomen och utsattheten. Denna situation finns tvärr kvar hos stora delar av befolkningen.

Vi bodde hemma hos byns pastor. Familjen hade stampat jordgolv, utedass och tvätt sköttes vid pastorns utomhusbrunn. Å kallt var det minns jag. Riktigt kallt. Men inomhus var det varmt och gott med den fina vedspisen.

Bild från den resan. Mötte henne och hennes föräldrar på lokala fredagsmarknaden.

Dela med dina vänner: