Snart landar jag i Haiti igen. Två år sedan sist. Då för att följa upp återuppbyggnaden av Hoppets Stjärnas skolor som förstördes av den stora jordbävningen 2010. Skolorna hade även utvecklats med solceller för elförsörjning, datautbildning, nya vattenbrunnar och mycket annat. Det var fint att uppleva.

Nu åker jag dit igen i bakvattnet av ytterligare en katastrof. Hoppets Stjärna har gjort många katastrofinsatser under de 30 år man jobbat i landet. Jag har varit på fler av dem. Den senaste stora var efter jordbävningen 2010. Mycket av den återuppbyggnaden som gjorts efter den är borta igen. Många haitier i våra projekt får börja om från början. Hus är förstörda. Boskap borta. Grödorna bortsvepta.

Många haitier undrar när den eviga onda cirkeln av otur och oflyt ska brytas så man kan börja bygga för framtiden på riktigt. De har framtidsdrömmar och förhoppningar precis som alla andra.

Men nu handlar det dock om att överleva för dagen. Finns det nån mat i dag? Kan de dricka vattnet? Är det säkert, eller ska de drabbas av kolera och andra vattenburna sjukdomar?

De hårt utsatta människorna i Haiti är åter igen beroende av godhjärtade människor runtom i världen. För de som bor i de sju projekten där Hoppets Stjärna arbetar har i många fall bara ett hopp. Det är att vi kommer dit med hjälp nu.

Tack för din gåva. Alla bidrag gör skillnad.

beans 1

 

Dela med dina vänner: