I går var vi tillbaka i Dano. Vi åkte tidigt då det var en hel del att fixa där. Vägen dit numera är riktigt bra under de två första timmarna för att vara Haiti. Första timmen är en genomfartsled genom yttre regionerna av Port-au-Prince innan man kommer ut på landsvägen söderut. Förr var det en pina med alla stora hål i marken och enkelfilsvägar genom huvudstaden. Numera är det tvåfiligt på flera håll, polisen är ute och dirigerar trafiken (så länge det inte regnar det vill säga) och resan är betydligt  behagligare. Den sista halvtimmen upp till Dano är det dålig (!) grusväg upp för berget. En dag kommer även den vägen vara fin.

 

Skolan är fin och efter utförda arbetsuppgifter igår fick jag lite tid över att spela fotboll med några grabbar i yngre tonåren. Det finns potential i många av dem. De är teknsikt kunniga på många sätt, men lagtaktiken brukar funka lite sämre. Hoppas drömmen om en ny fotollsplan kan bli verklighet.

Det var också full fart i förskolan. I en årskurs var det lek och sång när vi tittade in. I förskolans sista årskurs var det dags att lära sig lite om klockan. Det är fint att se de dedikerade lärararna som gör sitt bästa för att lära ut ordetligt. Innan förskolebarnen skiljdes åt innan helgen så sjöng de i går några gemensamma sånger. En kort video från det kan ni ser här:

https://www.youtube.com/watch?v=gzOsyVg5EOs

Några bilder från i går.

dano vykort 5

dano vykort 8

dano vykort 9

dano vykort 10

dano vykort 4

dano vykort 6

Dela med dina vänner: