Är tillbaka i Accra efter en sex dagar lång “road trip” på Ghanas landsbygd. Det mesta har gått bra. Vägarna är för det mesta bra, men med en hel del ”pot holes” på sina håll. En liten parkeringsskada fick vi på bilen men det löste sig rätt bra för 50 kronor.

 

Längs vägarna säljs det en hel del snacks och mat. Mycket frukt erbjuds men även lite mer exotiska saker som superstora sniglar, små antiloper, råtta och lokala delikatessen “grass cutter”, som jag har svårt att förklara. Dock är det många som avstår dessa buskdjur till middag just nu sen det stora ebolautbrottet för nått år sen.

Nåväl. Jag besökte fyra Hoppets Stjärna-projekt under denna vecka. Alla med lite olika karaktär. Alla dock med samma mål från Hoppets och skolornas sida: ge barnen en bra start i livet och göra dem redo för för grundskolan. Siffror, bokstäver, läsning, sagor, sång, dans, lek blandas i en härlig mix och toppas med en ordentlig lunch och en välbehövlig siesta. Skoldagarna är rätt långa även för de små; från åtta på morgonen till tre på eftermiddagarna.

Det var härligt att möta alla vettgirga, briljanta och roliga barn.

pechi 1

pechi 2

pechi 3

Dela med dina vänner: