Jag har säkert skrivit det förut, men nått av de roligaste med att resa till projektländerna är att möta alla människor, speciellt alla barn och ungdomar som har uppsatta mål och drömmar. Alltid lika lika kul att höra vad de har att berätta.

När man träffar de två dedikerade, målinriktade och vetgiriga systrarna Hannah och Diana blir man glad. Båda går på Hoppets skola i Taytay. Hannah är 15 år och går ut High School nu i vår, lillasyster Diana är 12 år och går ut årskurs 6 och med det grundskolan. Hon fortsätter sen till High school nästa läsår.

Hannah är den bästa eleven i hennes årskurs med bra betyg i alla ämnen. Hannah är helt säker på vad hon vill göra i framtiden:

– Jag älskar matte och vill bli en framgångsrik ingenjör när jag är klar i skolan. Jag tror jag kan lyckas med det. Jag vill lyckas med det, då jag vill göra min familj stolt. Jag vill hjälpa dem så mycket som möjligt, då de hjälpt mig.

Lillasyster Diana är inte sämre hon. Hon är en av de bästa eleverna i årskurs 6. Hon gillar också matte, men har lite andra planer än hennes storasyster:

– Matte och siffror är kul. Jag hoppas arbeta med det i framtiden. Att bli revisor och arbeta med det vore kul och spännande. Men det kan ju ändras, det är några år kvar till högskolan, säger Diana med ett leende.

På fritiden hjälper de till hemma runt bostaden. De spelar badminton med sina kompisar när de har. Och båda tjejerna, precis som många andra i deras ålder, tittar gärna på koreanska såpor på teve, vilket har varit poppis i flera år nu.

Jag hoppas kunna följa Hannah och Diana i framtiden. Jag tror det kommer gå bra för dem. Vore kul att se om de lyckas, vilket inte alltid är givet inne i Taytays slum. Dock har de rätt inställning och förutsättningarna för att hjälpa sig själva och sin familj.

Dela med dina vänner: