Fantastiskt att vara tillbaka i Argentina. Kul att träffa hela gänget. Vädret slog om som det lätt kan göra här uppe på savannen. Varmt och blå himmel blev värsta regnstormen på nån timme som höll i sig i ett tiotal timmar, och sen blev det sol och värme igen.

Första dagen började med ett möte för att gå igenom arbetet, situationen på olika höll och vad som ska göras närmaste veckorna. Kul att se hur taggade de är hela tiden för att hjälpa de utsatta och fattiga i området. Fattigdomen påminner sig så fort man rör sig i Saenz Pena med omnejd.

Den personen som har mest kontakt med de äldre fadderbarnen är socialassistenten Sylvia. De äldre fadderbarnen får studiestöd och stipendium för att kunna slutföra sina studier. Sylvia har arbetat med Hoppets Stjärna i argentina sedan 1998.

Sylvia “bokför” alla kontakter med ungdomarna och har järnkoll på alla och allt. Hon följer upp skolarbetet, familjesituationen, behov och mycket mer. Hon sitter vid sin dator, pratar i telefon, antecknar och dricker sin “Maté”, den lokala tedrycken. De dagar det är dags att dela ut mat och skolstöd till fadderbarnen flyttar kontoret till den lokalen där det sker. Sylvia följer där upp alla ungdomarna ansikte mot ansikte för att se hur de ligger till.

– Det är kul, intressant och lärorikt arbete, säger Sylvia. Jag har sett många gånger hur många av dem lever. Och vi vill ju verkligen förbättra situaitonen och utveckla dem så mycket det går. Vi vill ge dem en bra start i livet så de kommer ut ur misären. Vi har hjälp många, men det finns många fler.

Sylvia

 

 

 

Dela med dina vänner: