I torsdags och fredags delade vi ut extragåvor till fadderbarn i Star of Hopes skolor i Boyer och Rigaud. Gåvorna kommer från barnens faddrar i Sverige. De skickas till barnens födelsedagar, till jul eller när faddrarna vill ge en gåva i största allmänhet. Lokalt kallas de “special gift”, och de är verkligen speciella för mottagarna. Man får komma ihåg att de flesta barnen är riktigt fattiga och dessa gåvor väldigt uppskattade.

När barnen får ta emot sina gåvor, så måste en målsman följa med och denne måste signera mottagandet, så det hela går väldigt korrekt till. Glädjen är enorm, och så här års kommer gåvorna väl till användning. Och alla verkar välja att använda pengarna till riktigt nödvändiga saker. En del familjer köper getter som en säkerhet för familjen, andra köper skolmaterial. En del använder kapitalet för att försöka start en liten rörelse.

Några barnen svarade så här när jag frågade vad de skulle använda pengarna till:

special 1

“Jag ska köpa kycklingar till familjen som vi ska ha för att föda upp”

 

special 2

“Jag ska köpa skor till skoluniformen, så att jag ser fin ut i skolan”

 

special 3

“Jag ska köpa kläder inför julen”

 

special 4

“Jag har fått en jättefin gåva, så jag ska köpa en get. Tack till min fadder för pengarna!”

 

Jag vill passa på att tacka på barnens och familjernas vägnar för dessa gåvor: stort tack till alla faddrar som givit en gåva! De är otroligt uppskattade!

 

Dela med dina vänner: