I flyktinglägret “djungeln” mötte vi många människor. Utsatta, tärda och förfärade av sina upplevelser hemma innan flykten, under själva flykten och även i i Europa när de kommit hit. Dessa medmänniskor behöver hjälp nu. Nu är hösten här. De kyliga regnen kommer allt oftare. Snart är vintern här. Dessa människor lever på gränsen under värdelösa och undermåliga förhållanden.

 

calais medium 13

Hoppets Stjärnas samarbetspartner på plats med Christian som den drivande ledaren gör ett fantastiskt jobb. Han tar sig till lägret i stort sett dagligen med anställda och volontärer för att möta flyktingarna på plats och tillgodose deras basbehov. De delar ut mat och kläder. Christian blev mycket glad när de fick ta emot de första gåvorna från Hoppets Stjärna; mobilladdare så flyktingarna kan ladda sina mobiler och kontakta de där hemma. Ryggsäckarna med skolmaterial och frisbee kommer väl till hands för barnen.

– Fantastiskt, säger Christian. Bra gåvor. Kommer bli poppis bland de i lägret. Detta delar vi ut så fort vi kan.

calais medium 20

Christian tar emot första gåvorna från Lennart Eriksson.

Jag blev glad att se hur hårt de arbetade ute i fält för att hjälpa till så mycket som möjligt. Allt var välordnat och mottagarna av mat och kläder självklart glada under omständigheterna. Hoppets Stjärnas insatser kommer väl till nytta på plats.Många har skador på ben och armar efter många månader av flykt och efter att nyligen försökt hoppa upp på ett tåg mot England och sen ramlat ner. De riskerar livet för en vettigare framtid för sig själva och hela familjen. Tragiskt att de ska vara så.

Hoppets Stjärnas insats fortsätter. Men det behövs mer resurser. Hoppets Stjärna tack för ditt bidrag. Tack på förhand!
Swisha 123 90 02 536 – märk ”Flyktingar”.

calais medium 10

Ovärdigt boende.

Dela med dina vänner: