26 november 2022
Rumänien och Moldavien
Sedan revolutionen 1989 har vi kämpat för rumänska barn med funktionsnedsättning. På 2000-talet samarbetade vi med landets regering för att utforma en nationell strategi där dessa barn integreras istället för att institutionaliseras.

Idag driver vi rehabiliteringscenter för barnen i Rumänien och grannlandet Moldavien. Vi påverkar också deras villkor via kunskapsöverföring, föräldraföreningar, opinionsbildning och attitydförändringsarbete.

I östra Rumänien driver vi resurs- och utbildningscenter där socialt utsatta barn får mat, läxhjälp och extraundervisning. De flesta av dessa center ligger i romska samhällen. Våra insatser för barnens familjer omfattar rådgivning, läkarbesök, husreparationer, möbelinköp, brunnsborrning och boskapsutdelning. Entreprenörskursen Focus Business School har hjälpt många vuxna ekonomiskt.

Vi tar också hand om ukrainska flyktingar med särskilt fokus på flyktingbarn med funktionsnedsättning. År 2022 fick 25 000 flyktingar hjälp av oss.

Vill du öronmärka ditt stöd för arbetet med funktionsnedsättning, romer eller flyktingar? Mejla info@starofhope.org så löser vi det!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.