Har i helgen gått igenom materialet från besöket i Gomoa Dominase. Det var riktigt kul att se hur skolan utvecklats i rätt riktning. Dock finns det mer att göra. Jag träffade även 3-4 personer som är före detta elever på Hoppets Stjärnas projekt. De är nu ute i arbetslivet på olika nivåer. Mer om dem senare, men det var verkligen kul att se hur långt de kommit, och hur alla var tacksamma till skolan och Hoppets Stjärna. En av killarna va så glad att vara tillbaka så han hoppade in i ett klassrum och körde en mattelektion.

 

Kontrasterna är stora i Ghana. De senaste åren har gapet mellan rika och fattiga ökat dramatiskt i Ghana. Och man ser det överallt. På vägen hem från den lilla byskolan nån timme utanför Accra passerade vi det helt nya flashiga shoppingcentret West Hills. Och längs vägen står gatuförsäljare i varje gatuhörn. När trafikljusen slår om till rött rusar de ut till bilarna och vill sälja sina produkter. Nötter, tuggummi, bröd, friterad plaintain, olika sorters drycker med mera erbjuds till de passerande bilarna.

I dag åker vi iväg på en road trip till Hoppets Stjärnas projekt långt från Accra. Det ska bli intressant. Vi är tillbaka till på fredag. Får se om jag kan uppdatera längs vägen eller om jag får vänta till helgen.

blogg 1

blogg 2

blogg 3

Dela med dina vänner: