I mitten av november åker jag till Argentina igen. Det är fem år sen sist, och det ska bli intressant att se hur det hela har utvecklats. Spännande kanske är ett bättre ord. Det händer så mycket ute i projektländerna hela tiden.

Ska bli kul att träffa Kenth Johansson som jobbat i 44 år i Argentina. Det efter att han fick i uppdrag av Hoppets Stjärnas och Tältmissionens grundare Erik Gunnar Eriksson att åka dit. Kenth har med familj byggt upp en fatastisk organisation som hjälper framför allt fattiga ut minoritetsgruppen Toba (även kallad Qom).

Från början gick arbete ut på att rädda liv, det gjorde man genom att bygga vattenledningar, bygga hus , bygga och utrusta sjukklinik med mera. Man har byggt förskolor, och givit stöd till barn och ungomar som inte har råd att plugga längre än grundskolan.

Qom-indianer och  andra minoritetsgrupper har haft väldigt svårt att komma in på riktiga utbildningar och skaffa sig bra proffesionella arbeten. Det dröjde faktiskt in på 2000-talet innan man kunde se läkare, arkitekter och liknande högre befattningar ur dessa grupper. Mer om allt detta innan och under resan.

Jag kommer blogga om tidigare möten och nya möten. Blandar upp med fakta runtomkring arbetet också. Det blir mycket Argentina, men även från andra länder. Och det blir många bilder så klart. Men en sak är säkert. Kenth, hans familj och medarbetare har räddat liv och utvecklat möjligheterna för denna hårt utsatta grupp. De har sett till så de fått hopp om en bättre framtid.

kenth 1

Dela med dina vänner: