Filippinerna är ett vänligt, varmt och familjekärt folk. De tar verkligen hand om sina nära familjemedlemmar och andra släktingar på bästa möjliga sätt. Det filippinare gillar även festligheter och den minsta lilla ”Barangay” (by eller kommundel), har minst en årlig fest då hela byn är med.

 

Detta med festligheter och familjestolthet lyser igenom mycket tydligt på skolavslutningar i Filippinerna. I dag var det dags för ”Recognition Day” på Hoppets Stjärnas skola Taytay. Det betyder att alla de barn som utmärkt sig på ett bra sätt i alla olika ämnen får en medalj för sina insatser. Det är utmärkelser för bäst kunskaper i engelska, filippinska, matte och så vidare. Detta för varje årskurs. Barnen har klätt upp sig, glada och stolta föräldrar följer med sina barn upp på scenen för att ta emot medaljerna. Med jämna mellanrum under ceremonin så är det underhållning i form av dansnummer eller någon som sjunger.

Det blir en helkväll med glädje och värme djupt inne i den djupa slummen.

Tjejen nedan heter Elyza Mallari. Hon är sju år och går i årskurs 1. Hon fick i dag utmärkelser i fyra ämnen, bland annat hennes favoritämne engelska.

Pojken heter Niel Barruga, han går också i årskurs ett. Med ett stort leende berättade han att han fått tre utmärkelser.recog 1

recog 2

Dela med dina vänner: