Manila, Filippinerna. En stad som alltid legat mig varmt om hjärtat. Det första landet jag besökte som fadder för drygt 20 år sen. Var på semesterrundtur i Asien, och fick med Filippinerna på den resan. Inget jag ångrar någonstans. Tvärtom!

En av stadens smeknamn är Pearl of the Orient. Kommer från stadens officiella sång.

Nästa veckan åker jag dit igen med många saker som ska göras. Ska bli kul att följa upp arbetet, träffa de man känner plus lära känna många nya.

Fristaden som håller på att byggas för att skydda unga tjejer för övergrepp är något som verkligen behövs. Riktigt trist men så är det. Fristaden är nästan klar och kommer fylla en bra funktion. Mer om det inom kort.

Skolorna verkar rulla på. Bra, riktigt bra.

Börjat läsa lite olika sajter för att sätta mig in i situationen just nu. Enligt BBC så är det nu 104 miljoner invånare i Filippinerna, i huvudstaden Manila cirka 20. Men det känns som det kan vara fler än så denna megastad. Drygt 7100 öar.

Nuvarande vulkanutbrott oroar mig lite. Vi får se om det ökar. Kollar vidare på BBC, CNN, och andra sajter för att försöka få koll på läget. Plöjer igenom min välnötta guidebok, finns alltid nått intressant att läsa. Ska kolla igenom gamla cd-skivor med gamla bilder också och se om det dyker upp nått skoj.

Om ni har några frågor så skicka gärna dem till dennis.thern@starofhope.org så ska jag försöka svara på dem.

Dela med dina vänner: