I veckan tar jag mig till norra Argentina där Hoppets Stjärna har arbetat sedan 70-talet. Ska bli kul att träffa personalen och barnen igen. Jag ska försöka köra uppdateringar från dagarna.

Samtidigt som det ska bli kul att följa utvecklingen i arbetet med det utsatta toba-folket igen så är situationen i landet allt annat än bra.

Landet upplever en djup ekonomisk svacka sedan 2018 med hög inflation (38% mellan januari och september i år), ökande arbetslöshet och fattigdom. Andel fattiga människor i Argentina är nu nästan 36% och antalet extremt fattiga är hela 8% av befolkningen.

Köerna till arbetsförmedlingar och socialkontoren är långa. Antalet hemlösa uteliggare i Buenos Aires har ökat markant under den värsta ekonomiska krisen sedan 2001.

Hoppets Stjärna och arbetet med toba-folket står inför en rad utmaningar. Jag hoppas vi kan förbättra situationen för de vi hjälper, även om det är svårt med den ekonomiska utvecklingen. Jag är verkligen glad att vi kan hjälpa de vi kan. Hoppas vi kan hjälpa fler till ett värdigare liv, men för det behövs det mer resurser. Systemet är på plats och många får hjälp men vi vill hjälpa fler.

mvh/Dennis

Dela med dina vänner: