Så där, då är man på plats i Kenya. Flygresan gick bra, landade strax efter 4 på morgonen i Mombasa. Udda, och halvjobbig tid, men bra då det var ända planet som anlände just då. Immigrationen och väskhämtning gick väldigt smidigt och snart låg jag i sängen på hotellet. Efter nån timmes sömn var jag på en av Hoppets två skolor i förorten Mikindani.

Denna ena skolan erbjuder från förskola upp till grundskolans årskurs 3 och den andra från årskurs 4 till 8, vilket är den sista årskursen i grundskolan. Just årskurs 8 har en intensiv period nu, om en månad är det nationella examensprov. De avgör om man är kvalificerad att plugga vidare på “secondary school”. Förra året klarade alla Hoppets elever den gränsen. Hoppas det blir lika bra resultat i år.

Det var jättekul att vara tillbaka på den skolan som jag besökte första gången 2005, den med barn upp till årskurs 3. Flera lärare och annan personal är kvar sedan dess och de kände igen mig och jag dem. Självklart kul att träffa barnen också. Vi gick runt till alla klassrummen, köket, matsalen, och andra utrymmen. Sen tittade vi till den andra skolan som ligger några kvarter bort. Sen vidare till yrkesskolan och grönsaksodlingen där en rad olika grönsaker till barnens luncher växer. Vi satt och planerade de närmaste dagarna och stämde av olika saker.

Det är en stor operation i Mikindani med närmare 800 barn och ungdomar, som alla får utbildning, frukost och lunch. De har tillgång till rent dricksvatten och toaletter. Mycket planering och logistikfrågor som hela tiden måste trixas och fixas. För nu är jag mycket glad att vara tillbaka. I morgon åker vi till Jimba, det blir också kul.

Läs mer om Hoppets Stjärnas i Kenya arbete genom att klicka här!

Dela med dina vänner: