Idag var vi i byn Osae Krodua, som ligger drygt en timme bildfärd utanför Accra. Redan i den vackra soluppgången med klarblå himmel och gröna palmer i förgrunden så kändes som det skulle bli en riktigt kul dag. Och det blev det också.

Osae Krodua är den byn som jag hade svgast minnen av, både själva byn och skolan. Vet inte varför men så är det ibland kanske. Förskolan som är byggd av Hoppets Stjärna har hela fem grupper. Det börjar med två grupper med “creche” som får anses som ett dagis, men visst lär det sig en del också. Sen är det är det nursery och två årskurser förskola. Många barn, men välorgainserat och bra ledargrupp, och lärare.

Men Osae var riktigt varmt idag och luften stod helt stilla. Inget drag via de stora fina fönstren heller som det brukar bli. Byn har en jättefin vattenpump som det är full fart i. Vattnet är non-stop här, så barnen kan svalka sig och dricka hur mycket som helst. Ingen ransonering behövs här. Brunnen byggdes också av Hoppet för många år sen.

Eftersom utlänningen var på besök så ville delar av byledningen träffas. Kul. De ville veta vad jag gjorde där, och de förklarade läget i byn som har 800 invånare.

Skolan är riktigt välbevarad och målades om tidigare i år.

Enligt skolplanen får barnen lära sig mycket om kulturen i Ghana. Idag var det kulturdag med dansen Adowa och en pjäs där barnen är riktigt duktiga i både och.  Några bilder från dagen nedan. Hade hoppats på en liten video, men nätet håller inte för det idag.

Osae 1

Osae 2

Osae 3

Osae 4

Osae 6

Osae 5

 

Dela med dina vänner: