Orkanen Matthew svepte över Haiti för ett par dagar sen. Orkanens öga nådde som tur var bara delar av landet, men krafterna och förstörelsen var förödande ändå. Broar, hus, skolor har förstörts. Jordbruk och plantager har svepts iväg.

Myndigheterna meddelande under torsdagen att knappt 300 människor hade omkommit, vilket är betydligt fler än de första rapporterna gjorde gällande.Dock har myndigheterna och hjälporganisationerna inte nått ut till värst drabbade områdena ännu.

Faktan över hela förstörelsen kommer snart. Antalet omkomna kommer att stiga. Fruktansvärt. Haitis president har bett omvärlden om hjälp. Igen! Landet har precis börjat återgå till nån slags normalitet efter den förödande jordbävningen januari 2010.

Kolerautbrottet som startade i oktober 2010 har dödat 10 000 människor. Nu när man börjat få bukt med den så kommer detta, koleran kommer förmodligen öka igen och drabbar som vanligt de fattigaste i landet.

Livet för Haitis 10 miljoner invånare är alltid en kamp om överlevnad. Men nu när landet åter igen drabbas av en katastrof av denna magnitud så bakar hela samhället flera år i utvecklingen.

Hoppets Stjärna har arbetat i Haiti sedan 1979 och har bred erfarenhet av landet, och har gjort massor av hjälpinsatser. Nu är det dags igen att kavla upp armarna för den lokala organisationen med Myrtha och Tony i spetsen. De kommer samarbeta med de lokala organisationera i de sju projekten för att se till så de mest behövande och lidande kommer få sin hjälpa så snabbt det går.

Du kan också hjälpa till. här på hemsidan finns flera alternativ för hur du kan skänka pengar till Haitis lidande folk.

Tack för din gåva!

Dela med dina vänner: