Skolåret i Filippinerna är i gång sedan någon vecka. Så även för de 2 200 barn som går på Hoppets Stjärnas skolor i Infanta, Crame och Taytay. Skolan i Taytay är störst av alla Hoppets Stjärnas skolor med knappt 1 800 barn från förskola upp till High-School.

En ny skolbyggnad håller på att färdigställas för att vi ska anpassa skolan till den nya skollagen K-12 som ställer nya krav på alla skolor i landet, och är en utmaning att genomföra för de flesta. Men vi gör så gott vi kan för att få det hela klart. Förmodligen är alla klassrum klara under 2019.

Skolan i Taytay ligger mitt i slummen och är välbehövlig och fungerar som en fristad. Alltför många barn i Filippinerna står utanför skolsystemet. Anledningarna till det är många, men alla barn har rätt till utbildning och borde få gå i skolan.

Skolan var det första Hoppets Stjärna-projektet jag besökte 1997. Området runt skolan har vuxit och till viss del utvecklats, men det är fortfarande slum med utbredd fattigdom och misär. Kontrasterna mot det rika och glittriga downtown är stor.

Skolan är mycket välskött och renoveras löpande. Jag blir lika glad varje gång jag kommer hit. Barnen som i det flesta fall kommer från dåliga eller ännu sämre förhållanden är fulla av energi och vill lära sig för framtiden. Och många barn jag träffade för 15-20 år sen är idag ut i arbetslivet eller studerar på högskola med stöd tack vare Hoppets Stjärna och alla faddrar. Fantastiskt!

Tack till alla som stöttar barn i slummens Taytay, eller andra projekt för den delen! Tillsammans gör vi skillnad! Jag ser fram mot mitt nästa besök i Filippinerna!

Läs mer om vårt arbete i Filippinerna genom att klicka här.

Med vänlig hälsning/Dennis

Dela med dina vänner: