Det är härligt att vara tillbaka i Haiti. Så här långt har vi hunnit besöka två projekt; Marigot och Bois Negresse. Det var kul att träffa skolledningen och all personal och framför allt alla barn igen.

Skolterminen har precis startat igen. Barnen är taggade att lära sig mer för framtiden. Lärarna är helt fantastiska att se, de kör på stenhårt för att lära ut så mycket som möjligt.

Alla man träffar är extremt tacksamma för all hjälp de fått genom åren. Skolorna är fina, dock helt olika med olika förutsättningar och utmaningar.

Marigot ligger på sydkusten med bananträd överallt. Sandstränder och Karibienfeeling. Vackert. Dock är skolan för liten numera. Det är trångbott och ny skola måste byggas snart.

Bois Negresse ligger i bergen i ett område som kallas ”Pine Forrest”. Det är en otroligt vacker tallskog. Skulle man ta bort de lågt växande palmerna som sticker fram här och där så skulle man kunna vara i Sverige, nästan i alla fall. Det största problemet här är vatten. Det finns inget vatten. Vi har prövat att borra men det finns inget därnere. Ruskigt jobbigt. Men här finns det gott om utrymme för barnen att leka på rasterna.

Återkommer med mer detaljerade uppgifter om skolorna. Men det känns mycket bra i skolorna generellt. Idag bär det av mot Boyer.

Dela med dina vänner: