Då var dags att arbeta lite i Filippinerna igen. Landar söndag kväll för en dryg veckas arbete. Ska bli intressant att kolla utvecklingen. Det blir också 30-årsfirande av skolan i Taytay och 10 år av skolan i Infanta. Dessutom invigning av Star Dorm, som är Hoppets nya projekt i Filippinerna. Där ska tjejer som blivit sexuellt utnyttjade kunna få skydd. Mer om det på hemsidan inom kort.

Ska bli kul att träffa all personal och alla elever också. Tänk att det är över 2 000 elever sammanlagt. Otroligt stort maskineri.

Lite extra kul ska det bli att träffa bröderna Rosales. Jamez och Ezekiel följde jag ju lite extra för ett år sen. Hoppas det har gått för dem. De är ju tydligt exempel på hur mycket skolan i slummens Taytay betyder. De bor riktigt dåligt på tredje våningen i ett ruckel som svajade när vi var och besökte dem. Riktigt sunkigt, men till skolan kommer de, och sköter sina studier så pass bra de kan. Flitiga båda två och vill gärna studera så långt det går. Mamman är så glad att deras barn kan gå till en skola där de blir så bra omhändertagna.Vad skolan har betytt för Taytay de senaste 30 år är svårt att föreställa sig

Återkommer om detta och mycket annat.

Dela med dina vänner: