Gör lite research på Argentina, då jag ska dit om ett par veckor. Enligt alla rapporter jag kan hitta så fortsätter den ihållande ekonomiska krisen. Den till och med förvärras på sina håll.

Alltfler människor drabbas av den utdragna torkan, kollapsade valutan, och framför allt den galopperande inflationen, som ligger på cirka 44% än så länge i år. Den argentinska peson hade som mest förlorat 47% mot amerikanska dollarn, men har återhämtat sig något. Dock anses den nu övervärderad enligt vissa experter, och kan försvagas igen. Vilken utveckling.

Nyligen godkände den Internationella Valutafonden ytterligare ett lån på över 50 miljarder kronor till landet. Samtidigt har staten initierat ett antal åtstramningar inom sjukvård, utbildning och flera områden.

Redan för ett år sedan ansågs 30% leva i fattigdom i landet. Det blir allt fler som hamnar där. I Chaco-provinsen är fattigdomen alltmer utbredd.

För att Hoppets Stjärna ska kunna hjälpa de utsatta tobabefolkningen både på kort och lång sikt behöver fler faddrar. Läs om fadderskapet genom att klicka här.

Hoppets Stjärna hjälper redan många hundratals barn, ungdomar och familjer på många olika sätt, men det är många fler som behöver hjälp. Jag lider verkligen med alla utsatta. Ska bli intressant att följa vår landschef David och de andra för att se hur arbetet fortlöper.

Dela med dina vänner: