Torkan har varit riktigt svår i Haiti det senaste året och befolkningen är väldigt svårt drabbad. Flera av Hoppets Stjärnas byar är också utsatta. Man gör det yttersta för att se till så vatten finns tillgängligt för barnen och att skollunchen kan serveras så att barnen kan äta sig mätta åtminstone en gång om dagen.
 

Haiti är redan ett av jordens fattigaste länder och när det gäller vatten och sanitet är landet verkligen extremt underutvecklat. Normalt sätt har 42% av befolkningen inte tillgång till säkert dricksvatten. Det är än värre under den grymma och långvariga torkan som rått.

Även om det skett förbättringar så har endast 28% av befolkningen tillgång till riktiga toaletter. 7,6 miljoner människor i Haiti saknar faciliteter för god hälsa och förebyggande av vattenburna sjukdomar som kolera och liknande.

Barndödligheten i Haiti är hög; 88 av 1000 barn dör innan de fyller fem år. Vattenbrist och vattenburna sjukdomar är huvudorsakerna till detta och även till den undernäring som hindrar barnens intellektuella och fysiska utveckling.

56% av befolkningen behöver mer än 30 minuters gångväg för att hämta vatten, en uppgift som oftast sköts av barn och kvinnor.

För att permanent säkerställa säkert dricksvatten för de som bor huvudstaden Port-au-Prince så behövs närmare 1 miljard dollar. Ohyggliga summor för ett fattigt land som Haiti.

Hoppets Stjärna Haiti gör allt de kan för att se till så de 3 000 fadderbarnen i de sju projekten ska ha tillgång till rent dricksvatten. Men för att förbättra standarden och utveckla barnen ännu bättre behövs det fler faddrar och även pengar så vi kan bygga fler brunnar.

Gå till  https://www.starofhope.se/stod-oss/ge-en-gava.html för att bli fadder eller för att ge en gåva.

insta test 12

Dela med dina vänner: