Hoppets Stjärnas grundskola i Mikindani, Kenya, heter Living Word. Skolan byggdes 1996 med stöd från SIDA. Till skolan kommer varje dag 270 barn från årskurs fyra upp till årskurs åtta. De får utbildning, frukost och lunch. De har tillgång till dricksvatten och toaletter. Vatten och toaletter är viktiga saker i områden som Mikindani. I slumområdena på sluttningarna runt Mikindani där de flesta barnen bor är toaletter och vatten ren lyx. Barnens familjer turas om att hämta vatten före och efter skoldagen.

På skolområdet finns det plats för lek, och det är full fart med fotboll, hopprep och andra aktiviteter på rasterna. Vissa delar av skolgården växer olika bladväxter, som används till barnens luncher.

Skolan har en aktiv scoutgrupp, och sedan några år tillbaka en mycket ambitiös och duktig musikgrupp som kallar sig “Living Word Girls Folksong Choir”. Under ledning av Baya Kalume Gohu kämpar de 42 tjejerna hårt för att bli bättre och de utvecklas hela tiden.

Det är alltid lika kul att besöka denna skola och träffa barnen. De vill lära sig så mycket som möjligt och göra bra i från sig. Nu i slutet av läsåret är det extra nervöst för barnen i årskurs åtta. De ska i början av november göra sina examensprov. De senaste tre åren har alla åttaklassare klarat sig bra och fixat proven, men det är hård press ändå. Hoppas det går bra för alla i år igen!

Dela med dina vänner: