Idag var vi en heldag i Jimba utanför Mombasa igen. Där har Hoppets Stjärna arbetat i tio år och skolan växer hela tiden. Detta läsår, som avslutas i oktober har nästan 440 elever från förskolan och uppåt. Här får barnen grundläggande utbildning och mat.

Byn Jimba är fattig. Det finns ingen el, och inget rinnande vatten. Många av våra fadderbarn bor i enkla lerhyddor, och äter oftast bara i skolan. Hemma finns ingen mat. Vårt lunchprogram är mycket viktigt, och vi behöver utveckla det på sikt. Det var kul att båda kockarna varit på skolan sen starten. De kämpar hårt för att servera 440 barn varje dag. De börjar med att hämta många hinkar vatten som de bär på huvudet över skolgården. Sen lagar de mat, diskar och gör rent i köket. Riktiga kämpar. Hoppas vi kan få klart nys skolköket och matsalen inom kort.

Verkligen kul att träffa barnen också. Nu när man varit där ett par gånger senaste veckan så är de inte så blyga längre. Kul att se alla vetgiriga barn och dedikerade lärare som alla kämpar hårt för att nå framgång. Nu är det inte många år innan vi kan erbjuda hela grundskolan. Nästan läsår inkluderar årskurs sju, och sen åtta som då kompletterar skolan. Det blir spännande.

Vi har kommit en bra bit på vägen i Jimba, men det är mer på gång. Hoppas vi kan lösa det snart!

I morgon blir det Mikindani, en skola som vi drivit över 30 år. Ska bli att spendera dagen där.

Dela med dina vänner: