Idag kan man läsa om Jimba i Kenya på Hoppets Facebook-sida. Jag har varit i Kenya fyra gånger men det är ett tag sen. Jag har sett hur barnen och deras familjer har det i Jimba. Det är fattigt och torrt. De flesta bor väldigt enkelt. Den nya matsalen och det nya köket kommer göra så stor skillnad när byggnaden är klar och tas i drift. Mycket fint av CoreIT att stötta med ett sån insats. Detta kommer ge glädje och nytta både på kort och lång sikt!

Hoppet har ett starkt och kreativt management i Kenya som har bra lösningar på det mesta även med små medel. Det största arbetet från Hoppets Stjärna sker i Mikindani, en förort till Mombasa. Även här  är det fattigt, men där har arbetet kommit längre, då man hållit på mycket längre. Där har vi även ett litet men bra stipendieprogram som gör att duktiga men fattiga elever får stöd att studera även efter avklarad utbildning. Kanonbra.

Hoppas nu även att planen att utveckla Jimba ännu mer fungerar. Vi har kommit en bra bit på vägen, och med CoreIT’s insats så har det givit hopp om en bättre framtid för alla skolbarnen och deras familjer där. Ser fram mot invigningen redan nu! Några gamla bilder av mig här från förskolan i Mikindani.

Dela med dina vänner: