Förra våren träffade jag sextonåriga Jessica i Filippinerna. Hon hade då precis tagit studenten på Hoppets Stjärnas High School i Taytay, Filippinerna. Hennes fina betyg gjorde att hon hade näst bäst betyg av de 260 eleverna som tog studenten den dagen.

Jessica fick sju utmärkelser för sina studier, hennes genomsnittsbetyg var 90%, och hennes favoritämne är engelska.

Hon var då extremt tacksam till Hoppets Stjärna och hennes fadder som stöttat henne genom alla skolår. Hon kommer från en fattig familj och allt stöd de kan få är välkommet.

Efter avslutat skolgång så började hon på universitet, med fortsatt stöd från Hoppets Stjärna. Hennes bror som arbetar på call center hjälper också familjen ekonomiskt. Hon avslutade precis första läsåret och berättar så här:

– Jag läser till ingenjör men med inriktning på masskommunikation, säger Jessica. Det är kul men jobbigt. Det är hela annat tempo och intensitet på universitet. Det är kul och jag har fått många nya kompisar. Första terminen gick jättebra och jag hade mycket bra betyg. Nyligen avslutades första året, och jag tappade i ett ämne men jag får ta tag i det under sommarskolan som börjar nästa vecka. Jag och min familj är mycket tacksamma för fortsatt stöd från Hoppets Stjärna.

Jag tycker det är jättekul att det går fortsatt bra för Jessica och önskar henne lycka till på sommareskolan och nästa termin när den börjar. Kul att se hur fadderskap ger resultat på kort och lång sikt!

soriano

soriano 8

soriano 4

12333815 935500039852658 1154285810 o

 

 

Dela med dina vänner: