Att vara ung tjej och växa upp i slummens Taytay i utkanten av den Filippinska huvudstaden Manila är sällan en dans på rosor. Utbredd fattigdom, våld, våldtäkter, trasiga familjer och utebliven undervisning är en vardag som kan vara svårt att sätta sig in i. Men i Filippinerna är 3,8 miljoner barn och ungdomar utanför skolsystemet. Fruktansvärt.

Jag har varit på Filippinerna många gånger. Jag har sett många barn som vuxit upp i slummen och gått på Hoppets Stjärnas skola. Många av dem är idag ute i arbetslivet. Andra studerar på högskola. Skolan är som en fristad som gör stor skillnad för cirka 2000 elever.

Vad skolan betyder för fattiga familjer i slummen skrev jag lite om i blogginlägget om familjen Jarabee i slutet av mars. Läs mer om dem genom att klicka här, men alla barn i familjen går eller har gått på Hoppets skola, och det har gått hyfsat bra för dem, trots usla hemförhållanden.

Tyvärr har jag träffat alltför många ungdomar, framför allt tjejer, som hoppat av skolan i förtid, oftast på grund av anledningar nämnda ovan.

Nyligen hade Hoppets Stjärna en kampanj för att bygga klart skolan i Taytay. Insamlingen gick bra men det behövs mer hjälp, framför allt långsiktigt stöd. Vi behöver fler månadsgivare för att driva och utveckla den fina skolan. Snart börjar det nya skolåret, klicka här för att se hur du kan hjälpa till.

Tillsammans gör vi skillnad för de utsatta barnen!

//Dennis

Dela med dina vänner: