Redan 1989 började vi förberedelserna för att ta emot ukrainska flyktingar 2022.

Vi visste bara inte om det då.

Under 33 år på plats i Rumänien har vi förändrat livet för barn med funktionsnedsättning. Det har varit en hård kamp, men vi är många som kämpat tillsammans. Inga hyllningsord räcker till för de rumänska eldsjälar som dedikerat sina liv till de här barnen! För varje år som gått har de förvärvat mer kunskap och erfarenhet. Och nu, när hundratusentals flyktingar korsat gränsen, är deras förmågor precis vad som behövs.

När Rumäniens myndigheter började fråga efter folk som kunde hjälpa flyktingbarn med funktionsnedsättning – ja, då stod våra eldsjälar redan vid gränsen och tog emot nödställda familjer.

Den hjälp du ger dina medmänniskor kan ge skimrande ringar på vattnet flera decennier senare.

Att både staten och Unicef vill samarbeta med Star of Hope Romania nu förvånar inte alls.

Jag fylls av tacksamhet vid tanken på att 33 års arbete nu blir till glädje för en ny grupp barn, just när de behöver det som mest.

Vi som aldrig tvingats fly från våra hem kan aldrig förstå hur det känns – men vi förstår att flykten blir ännu svårare för barn med funktionsnedsättning.

Just nu är vi rätt plats vid rätt tid, redo att välkomna dessa barn och lotsa deras familjer in i en ny tillvaro. Tusentals har fått hjälp – men behoven är tyvärr ännu större.

Var med och hjälp våra eldsjälar ta hand om fler!

Ja, jag vill ge Ukrainas barn den hjälp de behöver! >>>

Läs mer om våra insatser >>>

Varma hälsningar,

Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef

 

 

Dela med dina vänner: