Efter en natt med dålig sömn på grund av jet lag, så var det dags för första dag i fält för denna gång. Det blev en händelserik dag på Star of Hopes skola i Marigot i dag.  Först blev dock vägen dit lite spännande. Vi kom iväg lite sent från huvudstaden Port-au-Prince, men det är sånt som händer när det är många bollar i luften. Halvägs till Marigot så började bilen koka, men som tur va så skedde det precis vid en vattenbrunn, där bybor hämtar sitt dagliga vatten. Detta sinkade oss kanske 20 minuter ytterligare med en sen start i bagaget. Precis när vi kommer fram till skolan så märker Tony dessutom att vi fått punktering på vänster bakdäck. Byta däck gick snabbt, dock var vi tvugna att lag däcket på vägen hem, så vi kom inte hem förrän efter åtta på kvällen.

 

Väl på skolan i Marigot så var det kul att se den renoverade skolan. Nya klassrum för förskoleeleverna har byggts, vilket var riktigt trevligt. Dessutom är köket och toaletterna nya. Hela skolan har målats om. Det känns nytt och fräscht. Kul att se skolledningen, lärarna och eleverna igen efter drygt tre år. Alla kämpar på. 

Star of Hope Norge har ett team här just nu. Och i Marigot underhöll de barnen med gemensam sång och dans efter lunchen. Det blev riktigt bra stämning på skolgården. 

Norrnännen åker hem i morgon. De har haft otur nu på slutet. Två i teamet har blivit matförgiftade, och i går fastnade de i en bilkö i förorten Carrefour under fyra timmar under en regnstorm. Trafikpolisen som ska dirgera trafiken i rusningstid gick hem när det började regna och kaos utbröt.

Det blev en lång dag, men det var det värt! I morgon torsdag bär det av mot Boyer!

 blogg 1

blogg 2

blogg 3

blogg 4

 

Dela med dina vänner: