Haiti upplever en av de mest utdragna och svåra matkriserna i världen. Efter flera års torka slog orkanen Matthew sönder stora delar av Haiti för ett knappt år sedan.

Skörden uteblev, det är ont om basmat och priserna rusar i höjden. Alltfler går hungriga till sängs. Den akuta matkrisen var redan innan Matthew den värsta i Haiti på 15 år. Jag lider verkligen med Haitis befolkning. Jag har varit i Haiti ett antal gånger sedan 2005 och aldrig får befolkningen en chans att komma riktigt framåt. Återkommande naturkatastrofer och politisk instabilitet gör att det hela tiden finns nått som stör utvecklingen i det stora hela.

Hoppets Stjärna serverar 3200 skolluncher i sju projekt varje skoldag. Det gör stor nytta och skillnad för barnen och familjen i dessa områden. Skollunchen fungerar som en motivator för föräldrar att skicka barnen till skolan. Får de flesta av barnen är detta den enda måltiden de får. Så detta ska man inte underskatta på något sätt.

Men vi behöver fler lunchfaddrar för att klara av trycket och med den galopperande inflationen. Kan du eller vet du nån som kan bli lunchfadder?

Dela med dina vänner: