Hoppets Stjärna har arbetat i Ghana i 35 år. De senaste åren har vi renoverat upp skolorna, utvecklat köken på flera punkter och arbetat hårt för att utveckla skolorna.

Hoppets Stjärna vill garantera bra lunch för de 800 fadderbarnen vi har i landet. Nu har alla skolor bättre kök där mat tillagas på gasspisar och kökspersonalen utbildas löpande för att göra det bästa möjliga på den budget som finns.  Men den höga inflationen de senaste åren har gjort det väldigt svårt för projekten att hålla budget och kvalitet. 2015 var inflation över 17%, likaså 2016. Under förra året var inflationen ”bara” 12%. De senaste tre åren har varit tuffa när man ska laga mat för 800 barn.

Jag har varit i alla byarna där Hoppets Stjärna arbetar. Fattiga byar, där skolan är en fristad för barnen. Där får de sin grundutbildning, en bra lunch och hopp för framtiden. För föräldrarna är det en avlastning också.  Barnen får i alla fall en lagad måltid om dagen. Jag har sett vad allt detta betyder.

Nu behöver vi din hjälp för att i fortsättningen kunna servera denna lunch. Gå till https://www.starofhope.se/25kr/ för att se hur du kan bli lunchkompis eller om möjligt höja din månatliga faddergåva.

 

 

 

 

Dela med dina vänner: