Hoppets Stjärna har arbetat i Filippinerna i trettio med Gani och Liling Coruna som ansvariga för verksamheten. De har tillsammans med familj och personal sett till så att cirka 80 000 barn har gått Hoppets Stjärnas skola i Taytay, Rizal sedan 1989. Dessutom har de jobbat i Infanta, Quezon i drygt tio år där skolan nu erbjuder förskola och grundskola upp till årskurs sex. Helt fantastiskt tycker jag.

 

Jag har alltid gillat att komma till Filippinerna, och se hur arbetet fortlider och utvecklas. Det sliter verkligen hårt för att hålla igång verksamheten. Arbetet är beroende av alla faddrar som stöttar verksamheten. Nu är alla fadderbarn på sommarlov, men redan om ett par veckor drar förberedelserna för nästa skolår igång. Skolbänkar ska renoveras, det ska målas lite, köpa in skolböcker och man ska börja skriva in alla elever inför det nya läsåret.

Hoppets Stjärna behöver även fler faddrar. Känner du att du vill hjälpa ett barn till en bättre start i livet och se till så att hon eller han får en bra skolgång? Bra. Bli gärna fadder för ett barn i Filippinerna. Ditt stöd är verkligen uppskattat. Tack!

high school graduation 16

Dela med dina vänner: