Förberedelserna inför resan till Filippinerna fortsätter. En av de stora positiva sakerna med att besöka Filippinerna är att träffa Gani och Liling Coruna som ansvarar för arbetet i Filippinerna. De är väldigt gästvänliga på alla sätt och vis, i riktig filippinsk anda.
De har drivit lokalorganisationen sedan mitten av 80-talet, och hjälpt tusentals barn, ungdomar och familjer till ett bättre liv. Huvudsakligt fokus har alltid varit utbildning, men man har alltid varit behjälplig vid andra tillfällen.

Filippinerna drabbas regelbundet av tropiska stormar och tyfoner, senaste i slutet av förra året. Hoppets Stjärna och Corunas står alltid stand-by för att rycka ut. Man hjälper ofta familjerna med förnödenheter vid de vanligt förekommande översvämningarna i Taytay, där den stora skolan ligger. Dessutom har man gjort fina katastrofhjälpsinsatser vid flera tillfällen: Payatas år 2000, Infanta 2004, Bicol 2006 för att nämna några katastrofer som Corunas stod i fronten för att hjälpa till.

Efter arbetsdagen eller i bilen på väg nånstans så är det alltid trevliga och givande konversationer.

Jag är imponerad hur de hela tiden får ihop det. 2 000 elever på den stora skolan är många barn att hålla reda på. Men de gör det, och de gör det väldigt bra. Jag ser fram mot att landa snart igen i Manila och träffa Gani, Liling och alla andra. Paret Coruna syns på bilden nedan med några studenter.

Dela med dina vänner: