Då var man framme i Accra, Ghana. Kände igen mig på flygplatsen när jag väl kom fram. Den är dock för liten och nersliten numera, och kapaciteten håll på att byggas ut. Accra är nån typ av “gateway” för flera länder i området. Många som landar här ska vidare till grannländerna via flyg, buss eller bil.

Visum måste man ha innan man anländer numera. Bra på ett sätt, men det är rätt omfattande med fyra ansökningar, inbjudningsbrev från nån i Ghana med mera. Dyrt är det dessutom. Vaccin mot gula febern är krav, och kollas när man landar. De som inte tagit sitt vaccin får gå bakom skynke och få en spruta. Jag tog en

Själva passkontrollen är riktigt modern med fotografering och fingeravtryckstagning. Smidig process och inga frågor egentligen. Efter att ha hämtat upp väskorna så möttes jag av Hoppets Stjärnas Ambrose och Charity som skjutsade mig till ett litet trevligt hotell i utkanten av Accra. Jag är redo. Det ska bli kul och lärorikt.

ghana air 1

 

 

 

Dela med dina vänner: