FÖRENINGSFADDER

Stöd din förening samtidigt som du hjälper
utsatta barn runtom i världen!

FÖRENINGS-
FADDER!

Stöd din förening samtidigt som du hjälper utsatta barn runtom i världen!

Hur fungerar Föreningsfadder?

Att delfinansiera sin verksamhet genom dörrknackning och gemensamt försäljningsarbete är snarare regel än undantag för svenska föreningar med ungdomsverksamhet. Som ett alternativ eller komplement till försäljning av strumpor, fryspåsar och godis erbjuder Hoppets Stjärna möjligheten att sälja fadderskap där en viss procent tillfaller föreningens ungdomsverksamhet. Det innebär, först och främst, att föreningens medlemmar samtidigt gör en värdefull insats för utsatta barn runtom i världen. En annan stor fördel med upplägget är att det inte bara ger inkomster till föreningen vid försäljningstillfället, utan i månad efter månad och år efter år så länge fadderskapet fortgår.

Den som tecknar ett fadderskap låter en viss procent av summan tillfalla den föreningen som säljer in det. Under de första tolv månaderna går 25 % av summan till föreningen, och året därpå får föreningen 15 %. Från och med det tredje året, och så länge fadderskapet fortlöper, får föreningen 10 % varje månad.

Om en förening säljer 100 st fadderskap för 100 kr/månad så skulle det innebära 30 000 kr till klubbkassan första året och 90 000 kr till Hoppets Stjärnas internationella arbete. Efter 10 år har införsäljning av 100 fadderskap gett förening 144 000 kr – och samtidigt hjälpt många utsatta människor!

För de föreningar som är intresserade finns också möjligheten att få besök av en av Hoppets Stjärnas representanter, som kan berätta mer om sitt arbete runtom i världen och hur de insamlade medlen används.

Hur ser fadderskapet ut?

Som Föreningsfadder stödjer du Hoppets Stjärnas arbete runt om i världen, och ger oss möjlighet att varje månad skicka vidare din gåva dit den allra bäst behövs för stunden. Den som är i störst behov av hjälp blir alltså den som får ta del av just din gåva.

Vilka är Hoppets Stjärna?

Hoppets Stjärna är en bistånds- och utvecklingsorganisation som sedan 1970 har kämpat för att ge barn en bra start i livet. Det åstadkommer vi genom att ge dem tillgång till utbildning, mat och vatten.

Från den ångermanländska byn Kärrsjö, med ett 50-tal invånare, når Hoppets Stjärnas insatser idag ut till 30 000 människor i 12 länder och 5 världsdelar. Sammanlagt handlar det om över 90 kontinuerligt stödda projekt i Argentina, Belarus, Brasilien, Filippinerna, Ghana, Haiti, Kenya, Lettland, Rumänien, Moldavien, Ryssland och Trinidad.

Vi har 90-konto samt är granskade och godkända av Givarguiden, vilket ger våra givare en trygghet i att pengarna hamnar rätt.

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vi följer EU:s dataskyddsförordning GDPR. Läs vår Integritetspolicy.

Dela med dina vänner:

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö | Telefon: 0662-461 00 | info@starofhope.org

90-konto

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play

90-konto


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö
Telefon: 0662-461 00  info@starofhope.org