Över hela Filippinerna så är det i examensdags för barn som går ut årskurs sex i grundskolan och de som går ut fjärde året på High School. Det avslutar barnens tio av grundutbildning. En del söker sig till olika högre utbildningar, yrkesskolor (mellan sex månader upp till två år), och lärlingsprogram.

 

En del har inte råd att studera vidare trots fina skolresultat, och det är ju tragiskt i sig. Det som är bra är att barnens som lyckats genomföra tio års skolgång har en bra grund att stå på. Synd om de inte kan plugga vidare. Jag har träffat många barn som fått chansen att läsa till sig högre utbildningar, och som på så sätt skaffat sig bra jobb där de kan försörja sig ordentligt.

En som nu går ut High School på Hoppets Stjärnas skola i Taytay är Iverson. Jag gjorde en kort video på honom år 2010, som ni kan se nedan. Han var extremt ambitiös i skolan redan då. Nu är han klar i skolan med goda betyg. Han vill studera vidare, men kommer han att ha råd? Familjens ekonomi är ansträngd som den är, och de bor väldigt enkelt. Han vill plugga mass- kommunikation för att bli journalist. Jag hoppas han kan lösa det för det är han värd. Jag träffade honom på avslutningen i går. Han var glad för sina betyg, sitt diplom och utmärkelser. Samtidigt var han lite reserverad inför framtiden, men han hoppades att det skulle lösa sig till det bästa.

https://www.youtube.com/watch?v=7dsvgzeS-ro

high school graduation 25

I går tog 258 ungdomar sin examen på Hoppets Stjärnas skola i Tyatya, Filippinerna. Jag önskar dem stort lycka till!

Dela med dina vänner: