Vi har varit runt på Hoppets resurscenter under ett par dagar. Fina center md värme och kärlek. Dedikerad personal som hjälper barnen med läxorna, lagar mat till dem, och startat upp ungdomscenter på några ställen för att stötta de äldre barnen att hitta rätt i tillvaron.

Det är inte lätt för de romska barnen i EU:s fattigaste land. Hemma hos barnen ser det annorlunda ut än på centren. På denna EU:s bakgård är det elände och misär som gäller. Kommer de kunna äta nått idag? Finns det nått vatten?

Tillvaron här är svår, många familjer får kämpa hårt för att ihop till ett något bättre liv. Vi som faktiskt lyssnar till dem eller har besökt deras hembyar vet vad det främst handlar om: barnen och deras framtid.

Jag lider inombords vid varje familjbesök men försöker hålla modet uppe. Gulla med barnen, få dem att le, få dem att förstå att några därute bryr sig om dem, även om de har det svårt. Jag vill göra mer, jag vill förändra, jag vill förbättra dessa barns förutsättningar. Det är mycket somska falla på plats i många led men det måste ske för att dessa barn ska få en vettig chans i livet.

Dela med dina vänner: