Under mitt besök i norra Argentina mötte jag många personer jag träffat tidigare. Oftast sker det ju på förskolan, i kyrkan eller vid olika sammankomster och olika arbetsmöten. Men jag hade gått igenom mina gamla hårddiskar med Argentinamaterial innan denna resa.

I en mapp hittade jag Miguel som jag träffade 2008. Då var han 22 år, och precis börjat arbeta som bilmekaniker. Han hade fått hjälp av Hoppets Stjärna att kunna gå en mekanikerutbildning. Han kommer från en fattig familj och kunde inte klara av skolgången själv.

Nu tio år senare vid 32 års ålder hade han flyttat till ett ett relativt nytt hus och skaffat familj med tre barn. Mekanikerverkstaden har växt till sig. Eller ingen verkstad egentligen, allt arbete sker utomhus. Många bilar står parkerade på tomten och utanför på vägen. Miguel berättar:

– Många väljer att reparera sin bil, i dessa tider är det ingen som har råd att köpa sig en bil, varken ny eller begagnad. Allt fler väljer att fixa till dem så långt det går. Många bilar här är redo för skroten kanske, men jag försöker fixa till dem.

Miguel hoppas i framtiden kunna utveckla sina affärsrörelse och skaffa riktiga lokaler med datorutrustning för att hänga med i utvecklingen. Han skulle också vilja kunna låna ut plats i ena hörnet av lokalen för så bilägare som vill fixa lite själva kan göra det på plats. Miguel berättar:

– Om jag har en del av lokalen där de som vill kan meka själva så skulle det vara ett sätt at ge tillbaka folket i byn. De som inte har råd serva bilen kan göra en del jobb själva. En liten extra service. Jag är oerhört tacksam till Hoppets Stjärna som gav mig möjligheten att utbilda mig. Så kan jag ge något tillbaka på det sättet så skulle det kännas mycket bra.

Det känns fint att Miguel känner på det sättet tycker jag. Det var kul att träffa honom igen tio år efter senaste mötet och se att han har lyckats med sin verksamhet under de åren. Hoppas det går bra för honom framöver också.

Miguel 2008 ovan.

Miguel förklarar sin verksamhet på den nya större tomten.

Dela med dina vänner: