Hoppets Stjärna har arbetat i Marigot, Haiti sedan 1998. De senaste 20 åren har det givits kontinuerligt månatligt stöd för att driva och utveckla skolan. Det tar cirka fyra timmar att köra till det lilla samhället på sykusten. Delar av sträckan är riktig vacker, speciellt när man kör över bergspassen på de slingriga vägarna.

Dessutom har Hoppets Stjärna arbetat med byutveckling.  Till exempel delar vi ut boskap i regelbundet. Barnen har fått getter, hönor, kalkoner.

Även bönderna har fått support till och från. De har fått bland annat arbetsredskap så de kan arbeta på fälten. Detta har oftast skett efter stora naturkatastrofer då de förlorat skörden och sina redskap, till exempel efter orkanen Jeanne 2004. Även 2008 efter de fyra tropiska stormarna Fay, Gustav, Hanna, och Ike delades det ut redskap och frön.

För den löpande undervisning delas det ut utbildningsmaterial till lärarna och skolmaterial till barnen varje läsår. Lärarna har vidareutbildats i omgångar.

En av alla barn som jag träffat där är Denja. En kul sprallig tjej som satt längst fram i förskolans klassrum. Stort leende, och hon är lite busig men hänger med bra i klassrummet enligt läraren. Hon gillar allt de får lära sig; skriva, läsa, sjunga, leka, måla med mera. Men hennes favoritämne är att lära sig skriva, berättar hon. Får se om jag träffar henne nästa gång jag åker till Marigot. Vore kul att se hur det går för Denja i skolan.

Dela med dina vänner: