Det har varit några långa och hektiska dagar med skolavslutningar och mycket annat. Jag har träffat massor av barn och ungdomar som fått skolgång via Hoppets Stjärnas program.

 

Jag har besökt dem i hemmen, pratat med dem i skolan. Många har det fattigt, väldigt fattigt. En del bor i hus av cement, med korrugerat plåttak. De flesta har trägolv eller cementgolv, andra har stampat jordgolv.

Vilken förvandling det blir när man se dem i skolan på skolavslutningen. Alla kommer med struken uniform eller examenskappa, och nyputsade skor. Tjejerna har fixat håret i flera dagar, och sminkat sig ordentligt. Killarna har kört hårt med gelé och wax för att få rätt stuk på frisyrerna.

En del har kostat på sig smycken, en tjej berättade att hon betalat motsvarande en krona för sina, och då tjänar familjen cirka 2000 kronor i månaden. Jag är impad att de verkligen gör allt för att se så bra ut som möjligt. Föräldrarna är stolta över sina barn. De har sett till så att barnen tagit sig igenom ytterligare ett år i skolan, eller tio år totalt om de nu tog examen. De kommer från enkla förhållanden, och vill göra det bästa för sina barn.

Trots enkla hemförhållanden gör det allt för att göra bra ifrån sig i skolan och jag vill verkligen önska dem lycka till i framtiden.

elementary graduation 16

rusjon athansell small 1

Ruth Ocrisma small 2

Dela med dina vänner: