Det är nästan två veckor kvar innan jag åker till Ghana. Det ska bli spännnande. Fram tills jag åker gör jag research och funderar på arbete som kommer. Jag tänkte dela med mig av lite gamla notiser och bilder också.

2008 träffade jag Asika, 14 år. Han bodde på landsbygden och hade  hoppat av skolan två år tidigare trots att han verkligen gillade skolan. Men hans pappa hade gått bort och hans storebror hade lämnat familjen för att söka jobb i en större stad flera timmar bort med buss. Asika behövde stanna hemma för att hjälpa till i familjen.

Familjen lever ur hand i mun. De har en liten jordplätt där de odlar sädesslaget millet. Oftast får man bara en skörd om året. Det räcker knappt till familjen. Ibland tar man lite millet till den lokala marknaden för att byta till sig andra grönsaker. De har också ett par jordnötsträd som ger lite tillskott till familjen, men det räcker inte långt.

Sällan får Asika äta sin favoriträtt; grillad get med ris.

Asika drömmer också om att återvända till skolan i framtiden. Men det blir svårt för honom.  

asika 1

asika 2

asika 3

asika 4

asika 5

Dela med dina vänner: