Ännu en vecka avverkad i Haiti. Det är kul att se alla positiva förändringar dels i Haiti men framför allt i de projekt som Hoppets Stjärna arbetar. Nu har jag varit i sex av sju projekt, och jag är imponerad. Det är en hel ny nivå på skolorna och arbetet. Många små detaljer har givit fina resultat.

insta 9

Det har varit poltiskt oroligt i Haiti en tid, som det brukar vara. I veckan hamnade vi en “road block” och blev ordentligt försenade. Det var en fredlig demonstration mot utebliven elektricitet som spårade ur. Folket i området hade inte fått nån el på sex månader. Då stoppade man genomfartstrafiken med lastbilar som ställdes på tvären. Efter att ha väntat nästan två timmar fick vi guidning till en lång och gropig omväg, men det var det värt. Dessa demonstrationer har fortsatt på olika håll i Haiti.

a 3

Nu ser jag fram mot kommande vecka, som kommer bli intressant. Dano på måndag sen vet jag inte vart det bär av. Avslutar i dag med en bild från sydkusten. Med flera planerade hotellbyggen i närheten så kommer det nog bli fler turister på denna kust inom några år.

a 1

 

 

Dela med dina vänner: