Landade i Manila i går vid lunch. Efter installation så var det dags för ett par möten och detaljplanering för de närmaste dagarna. Toppenkul att träffa alla kämpar igen. De har kört hårt sen mitten av 80-talet för utsatta barn i slummen. Det är lätt att bli impad av sånt.

I dag var det full drag på skolan i Taytay. Barnen varvar just nu lektioner med förberedelser inför årsdagen av skolans grundande. Återkommer om den dagen när det blir stor baluns på tisdag. Nått alla ser fram mot.

Det var riktigt kul att träffa så många vetgiriga och nyfikna barn i dag också. Jag besökte några klassrum för att kolla i stämningen. Några bilder nedan. Men vilken diciplin och stort engagemang rakt igenom. Gillas!

Tjejen på första bilden heter Jamila, 8 år. Hon går i årskurs 2 och hennes favoritämne är matte, och hon vill bli lärare när hon blir. Hon bor i ett fattigt slumområde som kallas Alienta bakom skolan i Taytay. Svårt att se när hon sitter i klassrummet med struken skoluniform, putsade skor och välkammat hår.

Dela med dina vänner: