Då så. Nu på väg mot Kenya. Landar torsdag och drar direkt till en av Hoppets Stjärnas skolor. Ska bli kul. Många år sen jag var där så ska bli kul att se utvecklingen. Det har hänt en hel del. Nedan bilder från tidigare resor.

Kollade lite Kenyanyheter. Flera stora korruptionsskandaler inom flera områden den senaste tiden har fått stor uppmärksamhet. Myndigheterna har börjat agera betydligt hårdare. Ett av de stora fallen just nu är den som gäller tågförbindelse mellan huvudstaden Nairobi och den mycket aktiva kuststaden Mombasa som uppgraderades förra året. Omstridd på flera sätt, men många var så nöjda med en bättre och snabbare möjlighet att ta sig mellan städerna, så klagomålen var begränsade. Nu har flera personer involverade i denna järnväg anklagats och arresterats. I andra fall har flera politiker och makthavare avslöjats, och många åtal och domar väntar.

En ny bränsleskatt på 16% är inte populär. Förståeligt. Men det ligger i linje med ett avtal som Kenya har med den Internationella Valutafonden. Liknande bränsleskattehöjningar (efter påtryckningar från valutafonden) skapade kaos in Haiti för någon månad sen. Det verkar som Valutafonden lägger in det som krav för att på något sätt säkerställa återbetalning av lång.

För några dagar sedan var det ett år sedan ett totalförbud mot plastpåsar infördes i Kenya. Ska bli intressant att se hur det fungerar. Återkommer om detta när jag är på plats.

Om det någon läsare undrar om arbetet i Kenya och inte hittar om det på hemsidan, skicka gärna ett mail till mig på dennis.thern@starofhope.org så ska jag försöka hjälpa till.

 

Dela med dina vänner: