GranskadGodkandGG 2016 2

gamla sedlar

Nu kan du göra något bra av dina sedlar och mynt som blir ogiltiga efter 30 juni 2017. Ge bort dem och låt utsatta människor i fattiga länder få glädje av dem!

 

Hoppets Stjärna tillsammans med flera ICA-butiker i Sverige har startat en riksomfattande sedel- och myntinsamling, ”Andra Chansen”. Pengarna växlas in bland annat hos Riksbanken och skickas sedan vidare till olika insatser runt om i världen. Närmaste halvåret satsar vi extra på att stärka fattiga romers situation i hemlandet Rumänien och återuppbyggnaden av byar i det katastrofdrabbade Haiti.

 

Ni som har gamla sedlar och mynt ni vill lämna in eller du som är handlare och vill göra en insats och ge hopp till romer i Rumänien eller återuppbyggnaden på Haiti, gå till Andra chansen

Där finns mer information om kampanjen, aktuell lista på vilka butiker som tar emot sedlar och mynt samt att du som handlare kan anmäla dig till kampanjen.

vi finns inte utan dig

Ja, vi talar om Dig!

Du, som är beredd att sträcka ut din hand till någon du inte känner.
Du, som bryr dig så mycket att det gör ont ibland.
Du som har makten att förändra ett barns liv.
Det barnet behöver dig nu!

Att vara en relativt liten hjälporganisation har sina styrkor, som att du kan ringa våra högst ansvariga direkt i stället för att hänvisas till någon kundtjänst. Dina pengar slipper manglas genom byrå- kratin på något utländskt huvudkontor utan går direkt till projekt-landet, från ett bankkonto till nästa. Vi känner våra ledare i varje land personligen, och de i sin tur känner till vartenda barn. Men när det saknas faddrar i ett land blir det genast kännbart för hela verksamheten där – och nu är läget så i både Argentina och Rumänien.

Barnen är i desperat behov av någon som dig. Enstaka gåvor kan göra underverk för enstaka insatser, men de kan inte driva något vidare. Utan trogna månadsgivare finns ingen framtid för skolor och resurscenter.

Vi står inte ut med tanken på att överge barn som behöver stöd. Låt det inte hända – bli månadsgivare idag!

Klicka här om du vill vara med i Fadderjakten!

 Läs mer om fadderjakten i vår folder!

bild fadderjakten 2017 

Folder Fadderjakten 2017

 

 

tobafolket fadderjakten2017

500 år har gått sedan de vita kom till Argentina – och lika länge har Tobafolket levt som utstötta i sitt eget land.

Forna generationers förtryck präglar deras liv idag. De bor sämre, bemöts sämre, har sämre hälsa, lägre utbildning, högre arbetslöshet och sämre jobb – men allt det här är på väg att förändras.

Ända sedan 1977 har Hoppets Stjärna kämpat för att Toba-folket ska få sin värdighet tillbaka. Vi har delat ut matpaket, tillhandahållit gratis sjukvård och stöttat utbildning i alla led. Idag möter vi lärare, pedagoger, jurister och läkare som tillhör Tobafolket, och som tackar våra faddrar för att de har kunnat utbilda sig. Genom sina framgångar lyckas de öppna ögon och krossa fördomar – men deras framgångssagor får inte bli de sista!

Vi är nu i akut behov av fler faddrar för Tobafolkets barn. Tusentals har stått på kö i åratal, och väntar förgäves på en hjälp som aldrig kommer. Andra barn riskerar att förlora det stöd de har. Utan nya faddrar kommer vår fantastiska verksamhet i Argentina till slut att upphöra.

FÖRHINDRA DET GENOM ATT BLI MÅNADSGIVARE!

Klicka här om du vill vara med i Fadderjakten!

 Läs mer om fadderjakten i vår folder!

bild fadderjakten 2017 

Folder Fadderjakten 2017