GranskadGodkandGG 2016 2

vi finns inte utan dig

Ja, vi talar om Dig!

Du, som är beredd att sträcka ut din hand till någon du inte känner.
Du, som bryr dig så mycket att det gör ont ibland.
Du som har makten att förändra ett barns liv.
Det barnet behöver dig nu!

Att vara en relativt liten hjälporganisation har sina styrkor, som att du kan ringa våra högst ansvariga direkt i stället för att hänvisas till någon kundtjänst. Dina pengar slipper manglas genom byrå- kratin på något utländskt huvudkontor utan går direkt till projekt-landet, från ett bankkonto till nästa. Vi känner våra ledare i varje land personligen, och de i sin tur känner till vartenda barn. Men när det saknas faddrar i ett land blir det genast kännbart för hela verksamheten där – och nu är läget så i både Argentina och Rumänien.

Barnen är i desperat behov av någon som dig. Enstaka gåvor kan göra underverk för enstaka insatser, men de kan inte driva något vidare. Utan trogna månadsgivare finns ingen framtid för skolor och resurscenter.

Vi står inte ut med tanken på att överge barn som behöver stöd. Låt det inte hända – bli månadsgivare idag!

Klicka här om du vill vara med i Fadderjakten!

 Läs mer om fadderjakten i vår folder!

bild fadderjakten 2017 

Folder Fadderjakten 2017

 

 

tobafolket fadderjakten2017

500 år har gått sedan de vita kom till Argentina – och lika länge har Tobafolket levt som utstötta i sitt eget land.

Forna generationers förtryck präglar deras liv idag. De bor sämre, bemöts sämre, har sämre hälsa, lägre utbildning, högre arbetslöshet och sämre jobb – men allt det här är på väg att förändras.

Ända sedan 1977 har Hoppets Stjärna kämpat för att Toba-folket ska få sin värdighet tillbaka. Vi har delat ut matpaket, tillhandahållit gratis sjukvård och stöttat utbildning i alla led. Idag möter vi lärare, pedagoger, jurister och läkare som tillhör Tobafolket, och som tackar våra faddrar för att de har kunnat utbilda sig. Genom sina framgångar lyckas de öppna ögon och krossa fördomar – men deras framgångssagor får inte bli de sista!

Vi är nu i akut behov av fler faddrar för Tobafolkets barn. Tusentals har stått på kö i åratal, och väntar förgäves på en hjälp som aldrig kommer. Andra barn riskerar att förlora det stöd de har. Utan nya faddrar kommer vår fantastiska verksamhet i Argentina till slut att upphöra.

FÖRHINDRA DET GENOM ATT BLI MÅNADSGIVARE!

Klicka här om du vill vara med i Fadderjakten!

 Läs mer om fadderjakten i vår folder!

bild fadderjakten 2017 

Folder Fadderjakten 2017

 

 

mot romerna

Vi kan inte få tiggeriet bland vuxna romer att försvinna över en natt – men vi kan se till att deras barn aldrig behöver tigga!

Så resonerade vi när vi drog igång vår storsatsning för att förändra tillvaron för Rumäniens romska minoritet. Många av dem lever nära Rumäniens östra gräns, i ensligt belägna byar med dragiga hus utan vatten, el och avlopp där bristfällig hygien banar väg för ohälsa. Läskunnigheten är låg, arbetslösheten skyhög och många ser tiggeri som sin enda utväg.

Allt det här har vi nu börjat ändra på. I fem utvalda byar har vi startat resurscenter där barnen får mat, hälsokontroller, läxhjälp och extraundervisning, och där hela familjen får tvätta sig själva och sina kläder. Vi har dessutom renoverat de hem där behoven var som störst.

Stora intäkter på kort tid gjorde den snabba utvecklingen möjlig, men nu krävs långsiktigt stöd för att hålla verksamheten levande. En fantastisk resa har just börjat – men hela satsningen är beroende av trogna faddrar.

BLI MÅNADSGIVARE OCH RÄDDA VERKSAMHETEN! 

Klicka här om du vill vara med i Fadderjakten!

 Läs mer om fadderjakten i vår folder!

bild fadderjakten 2017 

Folder Fadderjakten 2017